Kursinnhold
1. Introduksjon
Velkommen til Kurs i SEO. I denne første enheten får du et overblikk over hva du vil lære i løpet av kurset. Videre blir du blir kjent med din kursleder Yvette Boye. Sammen går dere gjennom hvordan kurset er bygd opp. I tillegg får du en rask gjennomgang av hvordan du kan tilpasse kurset for å få en så god læringsopplevelse som mulig.
0/1
2. Hva er SEO?
Velkommen til emne 2 og leksjoner om hva SEO er. I denne enheten utforsker du begrepene SEO og organisk synlighet. Dessuten gjennomgår du hvorfor SEO er viktig for en nettside (stikkord: flere kunder og besøkende, mer salg av tjenester og produkter, økt trafikk). Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/3
3. Søkemotorene og Google
Velkommen til emne 3 om søkemotorer og Google. I denne enheten blir du nærmere kjent med begrepet søkemotor og selveste søkemotoren Google. Videre lærer du om SERP og søkemotoroptimalisering. Du får også innsikt i hvorfor optimalisering av en nettside er viktig for synlighet på Internett. Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/5
4. Nøkkelord
Velkommen til emne 4 og leksjoner om nøkkelord. I denne delen hører du om hvordan du kan bruke nøkkelord for å få bedre synlighet på nettsiden din på Google. Dessuten blir du kjent med hvordan du kan analysere dine konkurrenters bruk av nøkkelord for å få ideer for ytterlige optimalisering av din side. I siste leksjon før quiz blir du kjent med SEO verktøy du kan bruke for nøkkelordanalyse. Lykke til.
0/5
5. Innhold
Velkommen til emne 5 og leksjoner om innhold. I denne delen av kurset får du innsikt i betydningen av det digitale innholdet ditt på nettstedet. Videre lærer du hvordan du kan hjelpe kunder og Google å finne ditt nettsted med å optimalisere innholdet. Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/5
6. Backlinks
Velkommen til emne 6 og leksjoner om backlinks. I forrige leksjon studerte du hva som kan gjøres for å optimalisere innholdet på en nettside for å få høyere rangering i Google. I denne seksjonen utvider du din SEO kunnskap ytterligere og lærer hvordan en nettside kan få økt synlighet i søkemotoren ved at andre nettsider linker tilbake via backlinks (inngående lenker). Backlinks er viktig for SEO. Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/5
7. Lokal SEO
Velkommen til emne 7 og leksjoner om lokal SEO. Dette emnet handler om lokal søkemotoroptimalisering og hvorfor det er viktig å være synlig i nærmiljøet også på nettet. Seksjonen er spesielt rettet mot deg som har en bedrift med en fysisk forretning som du ønsker flere skal besøke og/eller har en bedrift med postadresse (stikkord: Google Min Bedrift og Google Maps). Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/4
8. Teknisk SEO
Velkommen til emne 8 og leksjoner om teknisk SEO. I denne enheten får du innsikt i teknisk søkemotoroptimalisering. Du blir kjent med tekniske aspekter som påvirker Google rangeringen til nettsiden (stikkord: nettsidehastighet, indeksering, sidestruktur og sideopplevelse). I den siste delen av enheten møter du kursets siste Quiz. Lykke til.
0/7
9. Avslutning
Velkommen til emne 9 som er den siste delen i ¨Kurs i SEO¨. I denne delen avrundes kurset. Du gjennomgår en oppsummering på hva du har lært om SEO. Seksjonen avsluttes med råd for veien videre. Ved bestått kurs får du et digitalt kurs sertifikat. Gratulerer så mye med fullført kurs.
0/1
Kurs i SEO nybegynner
  Om leksjonen

  Velkommen

  Tekst

   

  Hei                                       

  Og velkommen til Kurs i SEO. Mitt navn er Yvette Boye og jeg skal være din kursleder gjennom dette nettkurset. Til daglig jobber jeg med SEO, WordPress og rådgivning i selskapet OMACO AS som jeg også eier og er daglig leder av.

  SEO kurset er en kolleksjon av erfaringer og lærdom som jeg har tilegnet meg siden jeg publiserte den første nettsiden i 2011. Formålet med kurset er å lære deg grunnleggende SEO og hjelpe deg slik at du unngår å gjøre de samme feilene jeg selv har gjort på SEO reisen.

  Digital tilstedeværelse på nettet er viktig. Om du har lyst til å få bedre rangering online, er det verd å vite at Google har den største indeksen av nettsider i hele verden. Hver dag foretas det mer enn 3.5 milliarder søk i Google. Mer enn 90 % av alt innholdet får ikke noe trafikk fra Google.

   Dette SEO kurset for nybegynnere er spesielt rettet mot deg som er bedriftseier, daglig leder, freelancer, konsulent, webansvarlig, entreprenør, eller nettredaktør som har en nettside du ønsker skal få mer trafikk. Steg for steg lærer du hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt og forbedre søkeresultatet i Google.

  Gjennom 9 emner med 29 videoleksjoner setter du deg inn i SEO og lærer hvordan Google og nettsiden snakker sammen. I tillegg til forståelse for SEO, bygger du også SEO kompetanse som gjør deg i stand til å foreta analyse og forbedring av nettsidens synlighet i Google.  Underveis blir det Quiz og mulighet til å stille spørsmål.

  I kurset får du ditt eget Dashboard du kan logge deg inn på når som helst og fortsette læringen der du stoppet sist.

  Ved bestått kurs mottar du et kursbevis.

   Jeg gleder meg til å sette i gang og håper at du blir med på SEO reisen videre.

  0% Complete