Kursinnhold
1. Introduksjon
Velkommen til Kurs i SEO. I denne første enheten får du et overblikk over hva du vil lære i løpet av kurset. Videre blir du blir kjent med din kursleder Yvette Boye. Sammen går dere gjennom hvordan kurset er bygd opp. I tillegg får du en rask gjennomgang av hvordan du kan tilpasse kurset for å få en så god læringsopplevelse som mulig.
0/1
2. Hva er SEO?
Velkommen til emne 2 og leksjoner om hva SEO er. I denne enheten utforsker du begrepene SEO og organisk synlighet. Dessuten gjennomgår du hvorfor SEO er viktig for en nettside (stikkord: flere kunder og besøkende, mer salg av tjenester og produkter, økt trafikk). Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/3
3. Søkemotorene og Google
Velkommen til emne 3 om søkemotorer og Google. I denne enheten blir du nærmere kjent med begrepet søkemotor og selveste søkemotoren Google. Videre lærer du om SERP og søkemotoroptimalisering. Du får også innsikt i hvorfor optimalisering av en nettside er viktig for synlighet på Internett. Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/5
4. Nøkkelord
Velkommen til emne 4 og leksjoner om nøkkelord. I denne delen hører du om hvordan du kan bruke nøkkelord for å få bedre synlighet på nettsiden din på Google. Dessuten blir du kjent med hvordan du kan analysere dine konkurrenters bruk av nøkkelord for å få ideer for ytterlige optimalisering av din side. I siste leksjon før quiz blir du kjent med SEO verktøy du kan bruke for nøkkelordanalyse. Lykke til.
0/5
5. Innhold
Velkommen til emne 5 og leksjoner om innhold. I denne delen av kurset får du innsikt i betydningen av det digitale innholdet ditt på nettstedet. Videre lærer du hvordan du kan hjelpe kunder og Google å finne ditt nettsted med å optimalisere innholdet. Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/5
6. Backlinks
Velkommen til emne 6 og leksjoner om backlinks. I forrige leksjon studerte du hva som kan gjøres for å optimalisere innholdet på en nettside for å få høyere rangering i Google. I denne seksjonen utvider du din SEO kunnskap ytterligere og lærer hvordan en nettside kan få økt synlighet i søkemotoren ved at andre nettsider linker tilbake via backlinks (inngående lenker). Backlinks er viktig for SEO. Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/5
7. Lokal SEO
Velkommen til emne 7 og leksjoner om lokal SEO. Dette emnet handler om lokal søkemotoroptimalisering og hvorfor det er viktig å være synlig i nærmiljøet også på nettet. Seksjonen er spesielt rettet mot deg som har en bedrift med en fysisk forretning som du ønsker flere skal besøke og/eller har en bedrift med postadresse (stikkord: Google Min Bedrift og Google Maps). Kursdelen avsluttes med Quiz. Lykke til.
0/4
8. Teknisk SEO
Velkommen til emne 8 og leksjoner om teknisk SEO. I denne enheten får du innsikt i teknisk søkemotoroptimalisering. Du blir kjent med tekniske aspekter som påvirker Google rangeringen til nettsiden (stikkord: nettsidehastighet, indeksering, sidestruktur og sideopplevelse). I den siste delen av enheten møter du kursets siste Quiz. Lykke til.
0/7
9. Avslutning
Velkommen til emne 9 som er den siste delen i ¨Kurs i SEO¨. I denne delen avrundes kurset. Du gjennomgår en oppsummering på hva du har lært om SEO. Seksjonen avsluttes med råd for veien videre. Ved bestått kurs får du et digitalt kurs sertifikat. Gratulerer så mye med fullført kurs.
0/1
Kurs i SEO nybegynner
Om leksjonen

Hva er SEO?

Tekst

Velkommen til ny modul om hva SEO er.

I løpet av de siste årene har digital tilstedeværelse blitt mer og mer viktig. Folk handler på nettet, de googler for informasjon, og de lar seg underholde online.

Internett endrer våre liv. Forbrukere både i Norge og resten av verden kan kjøpe og finne ut hva de vil når de vil hele døgnet. Internett, nettbutikker, blogger, og bedriftssider er alltid åpne.

Ettersom som Internett og online transaksjoner øker raskt over hele verden, blir det også flere digitale kjøpere hvert år. I følge det verdensledende analyseselskapet Statista kjøpte mer enn 2 milliarder mennesker varer eller tjenester på nettet i 2020. Ja, 2020 var et spesielt år pga korona, men trenden har likevel vært økende de siste årene for nettsalg.

Digital markedsføring har mange former. Salg på nettet kan blant annet bestå av aktivitet på sosiale  medier som Facebook, Instagram, og LinkedIn. Eller det kan bestå av blogging, Podcasting, e-post markedsføring eller YouTube.

I dette kurset ser vi på markedsføringstaktikken SEO og utforsker hvorfor SEO er viktig for en nettside.

La oss se litt nærmere på dette.

Lysbilde 1: Hva er SEO?

SEO er en forkortelse som står for Search Engine Optimization (no. søkemotoroptimalisering). 

Wikipedia(1) definerer SEO som følgende:

«Søkemotoroptimalisering (SEO) er å benytte metoder som fører til at en eller flere nettsider oppnår bedre synlighet eller «ranking» på søkemotorenes resultatsider.»

Lysbilde 2: Hva er organisk synlighet?

Organisk synlighet er å være synlig på nettet uten å ha betalt for det. Synligheten er naturlig. Har man annonser som ligger øverst på Google, vil de forsvinne med en gang man stopper å betale. Slik er det ikke med organisk SEO. Det tar tid å opparbeide organisk synlighet. Den er ikke permanent. Den kan hoppe opp og hoppe ned spesielt om det har skjedd store algoritmeendringer hos Google. Men den er likevel i søkemotoren.

Resultater som skyldes SEO metoder for å få bedre ranking kalles i tillegg til organisk synlighet, organisk SEO eller naturlig SEO.

Lysbilde 3: Hva SEO består av

SEO er delt i 3. I SEO jobber man med å optimalisere selve nettsiden, og optimalisere faktorer utenfor nettsiden og teknisk SEO. Optimalisering av nettsiden heter on-page SEO på engelsk. Dette omhandler nøkkelord som du lærer mer om i enhet 4, og innhold som er enhet 5 inkludert bilder. Optimalisering av faktorer utenfor nettsiden kalles på engelsk off-page SEO. Dette gjelder backlinks som du lærer om i enhet 6 og lokal SEO som enhet 7 handler om. Teknisk SEO gjelder faktorer som ser til at nettstedet møter de tekniske betingelsene til søkemotorer med det formål å øke organisk ranking.

Lysbilde 4: SEO begreper

SEO begreper du vil høre flere ganger i kurset er SEO og organisk. Dette har vi allerede sett på. I tillegg lærer du om begrepet ranking og med det menes nettsidens posisjon i søkemotoren. Og med trafikk menes besøkende til en nettside.

Kilder

[1] «Søkemotoroptimalisering». no.wikipedia.org. Besøkt 2.8.2021.

Øvelsesfiler
Hva er SEO PowerPoint.pdf
Size: 93,93 KB
0% Complete